18.04.2018 / admin / Masonska Loža Skupra / Nema komentara / Pregleda: 162

Debian Book - vindovs melanholija

Došlo vreme da popričamo,

pa hajde...

Zašto sam prešao na Vindovs?

Znate šta, kad nešto košta 150 evra, a nešto drugo je džabe, mislim stvarno... mora da postoji razlika u kvalitetu. I da priznam vidi se ta razlika. Ja, okoreli Linuks zaljubljenik, kažem nešto lepo o Vindovsu. I sam ne verujem. Ali tako je.

Međutim, dal' će ova moja pomračena svest dugo da traje ne znam.

I onda šta se dešava, trebaju mi programi. Jer kad instaliraš Linuks, mahom imaš sve, a kad instaliraš Vindovs, nemaš ništa i ono što nude je krš.

I gluvarim tako ja internetom i vidim prošlo je vreme kad si mogao da nađeš nešto džabe. Haos cool Da, da, veliki broj Linuks programa ima i Vindovs port, ali nećete verovati, plaćaju se. Što mi je zanimljivo. Kad te iste programe hoćeš na Linuksu, onda su džabe.

I nema šta drugo, nego da čovek poveruje kako je Linuks zaista nešto vrednije od novca. Ma... nemam pojma, dođe mi da sam napravim sistem za sebe. A osim znanja ništa mi drugo ne fali. Vreme imam, pare nemam da me teraju u kupoholiju i hedonizam, nego tako, njorim... i nije loše.

Definitivno ću pročitati Debian knjigu. Nego muči me to što je na engleskom, ali šta ću. Eto sad moram da skidam .pdf rider i da gledam kako mi iskaču nepotrebni prozori.

Linuks je religija, to sad vidim, ali dobro daću šansu ovoj šklopociji. U principu ja sam zaguljen čovek, ali nema veze.tongue-out

Dakle da Vas obavestim, narednih dana biću na Vindovsu i čitaću "Debian Admin Buk". Nema ništa lepše nego kad ne možeš da probaš komande koje opisuje knjiga. To se zove samodisciplina i potreba da SVE naučiš napamet.

Pozdrav ....

Ako sam i Vas, motivisao, da nešto novo saznate o Debian-u, možete knjigu preuzeti ovde --> (jeste da je za sistem Jessie, ali uglavnom sve stvari i dalje važe...)

Ime:

Komentar:

8 + 0 =