05.04.2018 / admin / Obaveštenja i rad sajta / Nema komentara / Pregleda: 190

Linux Mint - desktop za svakoga

Ne prođe ni dva dana, evo mene opet u sigurnim vodama. Kad to kažem, mislim na Linux Mint. Jer zašto?

CentOS me iznervirao. Ne može na njemu Steam da se namesti pa bog. Postoje neka uputstva na internetu, ali sve je to krpljenje i izvijanje. Ja ne želim tako. Ipak, imao sam dobru nameru. RedHat kao jedan skup i dobar sistem, ali... pa da. Za servere. Tj. za one mašine koje ćeš da zakačiš na mrežu i da pustiš same da rade. Da voze neki sajt, bazu, klaud ili bilo šta. Ovo što ja hoću, to je workstation. A da se više ne lažemo, tu je LinuxMint neprikosnoven. Jeste malo - dečiji sistem - sve radi na klik, smešno izgleda i kad ga voziš, osećaš se smoreno, jer misli umesto tebe :)

Ali to je to. I onda mi neko kaže, ne valja distrowatch lista. Ma 'de ne valja. Prava je. I mintić je prvi na toj listi. Pravi desktop, prava zamena za vindovs.

I neću više da vas davim. Skinuo sam ovaj sajt na localhost pa ću polako (po prvi put) da radim na njemu u vidu nadogradnje. Jer šta sam do sad radio? Radio sam uvek iznova, jer mi je bilo mrsko da gledam svoj kod. Nekako mi je (bilo) lakše da radim od nule. Međutim, dovoljno je puta sajt dorađivan i može se sigurno reći da je preležao dečije boginje. Idemo...

Ime:

Komentar:

6 + 10 =