18.04.2018 / admin / Масонска Ложа Скупра / Нема коментара / Прегледа: 163

Debian Book - виндовс меланхолија

Дошло време да попричамо,

па хајде...

Зашто сам прешао на Виндовс?

Знате шта, кад нешто кошта 150 евра, а нешто друго је џабе, мислим стварно... мора да постоји разлика у квалитету. И да признам види се та разлика. Ја, окорели Линукс заљубљеник, кажем нешто лепо о Виндовсу. И сам не верујем. Али тако је.

Међутим, дал' ће ова моја помрачена свест дуго да траје не знам.

И онда шта се дешава, требају ми програми. Јер кад инсталираш Линукс, махом имаш све, а кад инсталираш Виндовс, немаш ништа и оно што нуде је крш.

И глуварим тако ја интернетом и видим прошло је време кад си могао да нађеш нешто џабе. Хаос cool Да, да, велики број Линукс програма има и Виндовс порт, али нећете веровати, плаћају се. Што ми је занимљиво. Кад те исте програме хоћеш на Линуксу, онда су џабе.

И нема шта друго, него да човек поверује како је Линукс заиста нешто вредније од новца. Ма... немам појма, дође ми да сам направим систем за себе. А осим знања ништа ми друго не фали. Време имам, паре немам да ме терају у купохолију и хедонизам, него тако, њорим... и није лоше.

Дефинитивно ћу прочитати Дебиан књигу. Него мучи ме то што је на енглеском, али шта ћу. Ето сад морам да скидам .пдф ридер и да гледам како ми искачу непотребни прозори.

Линукс је религија, то сад видим, али добро даћу шансу овој шклопоцији. У принципу ја сам загуљен човек, али нема везе.tongue-out

Дакле да Вас обавестим, наредних дана бићу на Виндовсу и читаћу "Дебиан Админ Бук". Нема ништа лепше него кад не можеш да пробаш команде које описује књига. То се зове самодисциплина и потреба да СВЕ научиш напамет.

Поздрав ....

Ако сам и Вас, мотивисао, да нешто ново сазнате о Debian-у, можете књигу преузети овде --> (јесте да је за систем Jessie, али углавном све ствари и даље важе...)

Име:

Коментар:

1 + 9 =