14.04.2018 / admin / Веб Студио / Нема коментара / Прегледа: 158

Радња мора да ради

Дакле, да почнем...

Прво, радећи на овом сајту, као и пре тога (на другим сајтовима), циљ ми је био да проширим своје знање. Мало су ме занимали и прегледи, лајкови и сличне социјалне интеракције али не превише. Циљ ми је био да ДОБРО знам шта то мој "код" ради.

И могу рећи да сам научио. Таман толико да могу да уделим неки савет, да поделим неку вештину са вама или нешто слично. Управо због тога нисам прибегао WordPress-у, него (да се не понављам) урадио сам сајт од нуле. На сајту је коришћен ПХП језик као серверска подршка и база на којој лежи сајт. ХТМЛ, наравно и да хоћемо не можемо да га избегнемо. ЦСС је ту да садржај лепо "легне" и да буде пријемчив за око. А јаваскрипт, ако затреба мало интерактивности.

Данас се много прича о Интернет Технологијама, у медијима. И неуки могу да помисле... супер, сад да ускочим у овај воз и освојим свет innocent Неће да могне. Људи који праве квалитетне сајтове, одржавају своје приче постојаним и тачно знају шта раде, су пре свега добри и учени људи који желе да помогну. Не сви, али већина. Ући у друштво веб програмера, администратора и гикова није ни мало једноставан посао. Можете да "блејите" годинама на интернету и ако нисте спремни да учите све од нуле и постепено, нећете ништа постићи.

Ја сам на свом путу падао у разна економска искушења и понео сам се мишљу да треба сајт натрпати рекламама и паре има само да капљу. То је ПОГРЕШАН приступ. То је исто као кад упалите телевизор и од програма имате само рекламе. Па ко ће то да гледа? Само неко коме је страшно досадно. А ја не желим на свом сајту људе којима је досадно, већ оне који осим што желе да читају, желе и да поделе нека своја искуства. Па чак и не мора са мном. Већ да им овај сајт буде као нека одскочна даска за даљи рад.

Ево, ја могу да кажем да улазим у "црну" статистику по томе колико времена проводим за рачунаром. Много. Преко компјутера зарађујем, на интернету трошим, играм се, радим, ћаскам. Све то може "у једном" - може!

Што се тиче мојих услуга, чекам да се мало активирате. Али да не бих давио "упућене" људе, могу рећи следеће:

За Вас могу да направим сајт, скоро до мере "какав желите". Могу да администрирам и одржавам већ постојеће сајтове. Могу да урадим неке "претумбације" или подешавања, надоградње.

Почетницима саветујем следеће:

Прво се одлучите, да ли желите да научите програмирање или желите да одржавате свој сајт и тако се рекламирате. Ако вам је на прву лопту, све у вези интернета занимљиво, онда знајте да вас чека суров пут. Пут који смо сви прошли и пролазимо. Учење никад не сме да стане. Али оно што је важно, то је да будете поштени и искрени пред собом и "отприлике" нађете своје место на интернету. А заједница ће вас усмерити и "закуцати" баш тамо где ваше вредности могу да буду корисне.

Ускоро постављам адресу последњег пројекта који сам одрадио. Овде-->

И знајте следеће: На интернету постоје две врсте људи. Они који траже и они који нуде. И једни и други су једнако лоши, зато искористите своје потенцијале и препознајте оне којима треба помоћ и оне од којих помоћ треба да тражите.

ТО ЈЕ КЉУЧ УСПЕХА!!!

Име:

Коментар:

3 + 9 =