05.04.2018 / admin / Обавештења и рад сајта / Нема коментара / Прегледа: 191

Linux Mint - десктоп за свакога

Не прође ни два дана, ево мене опет у сигурним водама. Кад то кажем, мислим на Linux Mint. Јер зашто?

CentOS ме изнервирао. Не може на њему Steam да се намести па бог. Постоје нека упутства на интернету, али све је то крпљење и извијање. Ја не желим тако. Ипак, имао сам добру намеру. RedHat као један скуп и добар систем, али... па да. За сервере. Тј. за оне машине које ћеш да закачиш на мрежу и да пустиш саме да раде. Да возе неки сајт, базу, клауд или било шта. Ово што ја хоћу, то је workstation. А да се више не лажемо, ту је LinuxMint неприкосновен. Јесте мало - дечији систем - све ради на клик, смешно изгледа и кад га возиш, осећаш се сморено, јер мисли уместо тебе :)

Али то је то. И онда ми неко каже, не ваља distrowatch листа. Ма 'де не ваља. Права је. И минтић је први на тој листи. Прави десктоп, права замена за виндовс.

И нећу више да вас давим. Скинуо сам овај сајт на localhost па ћу полако (по први пут) да радим на њему у виду надоградње. Јер шта сам до сад радио? Радио сам увек изнова, јер ми је било мрско да гледам свој код. Некако ми је (било) лакше да радим од нуле. Међутим, довољно је пута сајт дорађиван и може се сигурно рећи да је прележао дечије богиње. Идемо...

Име:

Коментар:

4 + 3 =