03.04.2018 / admin / Мало знања, много воље / Нема коментара / Прегледа: 192

CentOS - систем за малолетну дангубу

Реших да се уназадно препородим. Како? Ето тако, што ћу уместо лепог ми и драгог Ubuntu на лаптоп да ставим CentOS. Зашто, питају се нормални људи... А мој одговор би био, нешто као; "треба ми самоћа".

И ако звучи чудно и паранормално, моје расположење варира у зависности који систем имам на компјутеру. Кад хоћу да будем део сељобер заједнице, ја инсталирам Ubuntu, LinuxMint или не дај боже Windows, јер шта? Имам легални њиндовс и то сам скоро открио. Међутим, то ми није сметало да се и даље бакћем са линуксима.

С обзиром да сам прсо, претходних дана а и данас. Морао сам да режем виноград, а и сутра ћу, моооожда. Имам ноћ пред собом да нешто лепо урадим и да се осетим сретан, бар на тренутак. Људи који су се сусрели са разним линуксима, знају о чему причам. Дакле, свака дистрибуција носи своју чар. Од хардкор чара до дар мара какав прави линукс минт. Није то за мене, није ових дана, није вечерас.

Да ме неко не схвати погрешно, постоје и људи који су чули али појма немају о чему причам, а постоје и они који то никада нису чак ни чули. CentOS је систем за сервере, мало је незграпан за десктоп, има добру подршку али не толико ефикасну, пакети су застарели. То је исто као кад би клинац са њиндовс 10 прешао на њиндовс 7.

Међутим, дакле. Ја прелазим на нови систем и има да га накалемим само да пршти. А зашто сам поменуо самоћу? Зато што сад у свету има, по проценама, око 500 десктоп компјутера са CentOS-ом. То ми је фина бројка. Фина је зато што их има мало а то ми одговара. Старо правило каже, "буди најбољи у томе што радиш, па макар радио све погрешно". И то је жива истина. Ако си будала, буди најбоља (највећа) будала и успећеш, препознаће то људи и наградиће те. А ако си овца, опет можеш да будеш најбоља овца и да будеш глуп за медаљу. Само немој да будеш "ДЕО" стада. Буди свој, посебан - "бити исти, посебан, слободан, буди само свој". Ето сетих се те шугаве песме и сад вероватно нећу моћи да заспим док је у глави не отпевам бар 673 пута.

Ма, ко га јебе, нека ме чека нови систем, идем да спавам. Сутра прелазим на CentOS.

Име:

Коментар:

5 + 8 =