31.03.2018 / admin / Мало знања, много воље / Нема коментара / Прегледа: 187

Без Шефа

Прође неко време и сватих... Ја уопште нисам лош блогер. Некако ми добро иде да пресипам из шупљег у празно. Јер, дакле, немам ништа конкретно да понудим. А да представљам услуге и то шта могу да урадим за вас, мало ми је "дежави". Али добро, доћи ће и време за то.

Тренутно се борим са ветром. Како? Ветар дува, сабласно јак и ја молим Бога да ми не однесе неки цреп са куће. Није ми толико за комад, два црепа, већ што морам да се пењем на кров а то баш није згодно. Ето тако се ја борим са ветром, укључим позитивне мисли и просто приметим како ме слуша. То је поверење, оптимизам. Јер као што је рекао Буда -

Опусти се, ништа није изван контроле.

Постоје тако неки људи који су срећни само кад имају све под контролом. Та контрола може да буде и привидна - лажна. Нема везе, док их ословљавају са "шефе", они су срећни. Јер, тако је како је, али је тужно, што су они убеђени да без њих ништа не може да функционише.

Па, да. Све би пропало, када би "шеф", у народу познитије "газда", отишао у пензију, разболео се, умро. Све би пропало!?

Па, не би. У свету постоје компаније, високо одговорне и самосвесне које послују без шефова. Замислите ту анархију. Десет радника а нико никог не слуша. Или 50 радника, 100!? Има ли томе краја?

Али тако се јача тимски дух, мотивација, предусетљивост. Повећава се фонд знања, респекта и свакако се формирају лидерске способности. У таквој организацији, компанији или фирми сви желе да буду лидери. И сви јесу неформални лидери. Како који пројекат дође, изникне, тако се оформи и лидер. Комуникација је на великом нивоу. Радно место вам није угрожено. Можете да одморите и касније одрадите посао. Веровали или не, многи стартапови и софтверске фирме, послују тако. Заједнички им је само пословни простор и радници су принуђени да сарађују, да би изгурали свој пројекат, идеју, да би заједно наставили даље. И доказано је да те раднике, људе, осим посла почиње да везује и нешто друго а то су емоције. Свако доприноси онолико колико може и сличне су им плате.

Наравно и организација, компанија може увести своје сопствене методе и правила. Али идеја је јасна - без шефа. Нешто слично је промовисано и код нас, такозвани "Coworking", међутим, ипак мора свест људи да буде на још вишем нивоу, да би у таквом простору место нашла и емотивна бирократија. Која ће из предусетљивости да запосли и неке мање паметне, мање вредне људе али добрих карактерних и емотивних особина, да би се СВИ осетили као део тима.

Име:

Коментар:

3 + 9 =