25.03.2018 / admin / Мало знања, много воље / Нема коментара / Прегледа: 212

Потрошачко друштво

Поздрав људови.

Није да имам нешто да кажем, али морам да испуним норму. laughing И пре свега да вас навикнем на читање. Да ли сте приметили да много мало читамо.
Све информације које добијамо је путем визуелних покретних слика. Ми смо постали визуелна бића. Чак, 'ајде што нас мрзи да читамо, мрзи нас и да слушамо. Него, да би нешто наш мозак сварио, мора да буде представљено на питки начин путем видоја. Тужно.

Мада, има и оних који читају. Али, много је више књига него самих читалаца. Чак и они који читају, неће да прочитају "поговор" него ако им се свиди насловна корица књиге, онда ће то и купити. О томе вам причам.

А шта радити са морем реклама којима нас бомбардују? Буквално на сваком месту. Интернет је добро а биће још боље место где нас разни продавци услуга и ствари, бомбардују. Постоје скрипте које проверавају вашу интернет активност и на основу тога, сервирају вам се одређене рекламе. То је данас главна полуга богаћења појединаца.

А обичан човек, који иначе и не постоји, покушава да опстане. Зашто не постоји?

Зато што и тај "обичан" човек ради неки посао за новац и обично и он мора да користи исте методе да би нешто зарадио. Једина победа над капитализмом би била да имамо своје домаћинство и да производимо све оно што нам треба. Да ни за шта не идемо у продавницу, да не плаћамо порез, да воду узимамо са извора, да струју стварамо помоћу Сунца и тако даље.

Ту победу, однеће само храбри, они који имају снаге да побегну од овог потрошачког света у свој, мали али богати свет.

И не само храбри, него и они коју су на време увидели да треба побећи, па су створили одређене капиталне залихе.

Име:

Коментар:

5 + 2 =