22.03.2018 / admin / Мало знања, много воље / Прегледа: 179

OpenSUSE - линукс са мером

Своје одушевљење Линуксом, покушавам да искажем на овај начин. Генерално, свака верзија Линукса је добра на свој начин и за своје намене. Међутим, посебно ме фасцинира једна дистрибуција, а то је openSUSE.

ОпенСУСЕ је линукс који је једнако добар и као сервер и као десктоп окружење. Чак и сам Microsoft улаже у даљи развој ове дистре.

Јако добар је тим иза целог пројекта и то ме фасцинира. ОпенСУСЕ, можда има наједукованију заједницу и сви су спремни да помогну. Изворно, ово је Немачки Линукс, али то је само чињеница. Потпуно је систем прилагођен, готово за сваки језик.

И поред свега, волим зелену боју, која симболише опенСУСЕ. Нећу да вас лажем, ја сам тренутно на Windows-у. Планирам дуал-боот и ова дистра има највеће шансе да се нађе на мом компу.

Саветујем вам да посетите официјелни сајт и ближе се упознате са овим GNU/Linux-ом.

Укуси су наравно, различити. Чак и једна особа, може имати различите фаворите у зависности од времена и тренутног развоја. Али, ево ја на пример, високо ценим "маторе" дистрибуције и дивим се што су и данас опстале. Док се "младим" дистрама ретко окрећем јер сам ето сумњичав и то се показало "са разлогом". Зато, клоните се тих новопечених дистрибуција, бирајте стабилност и искуство.