22.03.2018 / admin / Културни апстракт / Прегледа: 155

Музика - бенд Бјесови

Настављамо у истом стилу. Ако не знаш ништа о неком, питај га коју музику слуша. Тако и ми - ја. Удри ме до зоре.

Кад тежиш да будеш другачији, неповратно се зајебеш. А кад мислиш, како би било добро да припадаш некој елити, може и мозак да ти експлодира и навучеш неку бедну болест. Та болест може да се зове параноја, горчина, завист, блуд и остала срања. А корист од тога имаш само такву, да можеш редовно да једеш банане и плазма кекс са млеком. Добро, имаш кредит да те сажаљевају, а то и није тако лоше, с обзиром да нам је усрана држава. Али!?

Јебем ти такав живот!

...Тако би почело излагање једног коња, који је чуо нешто типа - авангарда - бунт. Не ваља то. Оно што бих хтео да пропагирам то је беда. Јер беда је свуда иста, а сви беже од ње. Плаше је се, а не знају да се возе. Беда јако добро зна да вози. Користиш само легална средства, по рецепту и старим умотворинама. И. Победио си.

Како беду да победиш?

Не можеш, ако јој се супростављаш. Мораш да је прихватиш и да је волиш. Ако се радујеш кад нестане струја, на добром си путу. А ако очајаваш, већ те је појео мрак профитерског лудила.

Ово је прича о ултра мрак групи. Ту групу знамо под именом "Бјесови".

Скромност је врлина колико и банана што је браон боје. Може, ал' мора да се прво избљумпа све оно што вреди и остане патка. Само јебена патка, која сад није жута, него чиста фекалија природе.

Неки манијаци би рекли како је ово чист одраз садизма или ђавоље работе. Како музика личи на призивање духова. Како је ритам у стилу џанки плејбоја. Како...!?


Али то је само одраз нечије некултуре. А некултурно није кад изговориш реч "курац". Некултурно је кад се китиш туђим перјем. А при томе, сам ниси способан да створиш било шта.

Овај српски. И јебено српски, без Б, уста вас јебем, бенд, по мом схватању одише само чистом реалношћу усамљеног баје, који трага за неким изгубљеним светом.


А тај изгубљени свет је свет свих нас. Само што смо ми довољно отупели и не видимо, како нам набијају клинове испод ноката, како нас набијају на колац. И како јебено хулимо. Хулимо свој род. Који је такав какав је, ал је ортодоксно добар.